Családi nyaralás a Balatonon

Egy hetet töltöttünk a Balatonon, Almádiban. Szokás szerint kifogtuk a nyár leghidegebb hetét, bár a nyaralás utolsó napján egy helyi lakos közölte, hogy a július utolsó hete mindig ilyen a Balcsin és ezt tudhattuk volna ,később kellett volna jönnünk. Hát kösz...

A strandolás helyett - amiért egyébként sem ugrálok - kirándulással töltöttük időnk nagy részét. Fantasztikus volt látni Füredet mennyit fejlődött néhány év alatt. Olyan érzése volt az embernek mintha 100 évet visszarepült volna az időben a boldog békeidőket idézi meg a település hangulata. Klassz volt az Afrika Múzeum, gyermekkori példaképeim Nagy Endre és Kittenberger Kálmán emlékeit megnézhettem. Anna és Tomi is el voltak ragadtatva a hatalmas trófeáktól és a kedves állatoktól.

Komppal átkeltünk a tavon , kihasználtuk a ritka napsütést fürödtünk Siófokon. Az ottani bulisétány sem akármi , esténként nem piskóta ereszd el a hajam partyk lehetnek ott.

Veszprémben az állatkert nagy élmény, maga a városközpont viszont elképesztően lepusztult. Köszönhető ez az építkezések miatt feldúlt utcáknak is, de a központot "díszítő" szocreál áruházak látványa bármilyen csodafelújítást lenulláz majd.

Számomra újdonság volt a tó körül létesült számos kalandpark , melyekből hármat a gyerekeim sikeresen leküzdöttek. A Zamárdiban lévő a legkomolyabb, de a tihanyi is szuper volt , a fűzfőit meg talán inkább a felnőttek élvezhetik igazán.

Északabbra kirándulva Bakonybélben megnéztük a Csillagda látványos bemutatóját és libegőztünk egy kicsit a Bakony szívében, Eplényben.

Horváth Tamás komment

süti beállítások módosítása